Διεθνής έκθεση «Transparent as a Dragonfly»

(Φωτογραφίες από την Έκθεση)


2023

Διεθνής ομαδική έκθεση
στην Arte Borgo Gallery
Ρώμη, Ιταλία

Από το δελτίο τύπου της έκθεσης:

Ενωμένοι από μια παρόμοια ενδοσκόπηση στους τόπους, τους ανθρώπους και τη μνήμη, οι καλλιτέχνες δημιουργούν έναν αρμονικό διάλογο μεταξύ χώρου και έργων. Μια έκθεση που γιορτάζει μια αριστοτεχνική συνύπαρξη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τα έργα των καλλιτεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

TRANSPARENT AS A DRAGONFLY

Ο εορτασμός του συγγραφέα των «Αόρατων Πόλεων» είναι ο στόχος της έκθεσης «Transparent as a Dragonfly», ως αναγνώριση στον Ιτάλο Καλβίνο για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Η έκθεση γεννήθηκε από τη συνεργασία του εκθεσιακού χώρου Arte Borgo Gallery και της ArtCan, τοποθετώντας την εκφραστική γλώσσα των καλλιτεχνών στην πρώτη γραμμή, επηρεασμένη από ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του συγγραφέα, τις «Αόρατες πόλεις».

Χωρισμένη σε δύο ραντεβού, η έκθεση θα κινηθεί πέρα ​​από τα ιταλικά σύνορα, αρχικά παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο Arte Borgo Gallery στη Ρώμη, το 2024 θα ταξιδέψει στο Bermondsey Project Space στο Λονδίνο. Το «Transparent as a dragonfly» συγκεντρώνει το έργο 36 καλλιτεχνών που ενώνονται με γλωσσικές συνθέσεις των οποίων ο ρόλος είναι συγκρίσιμος με τον ρόλο του αναγνώστη ενός μυθιστορήματος, ο οποίος, εξετάζοντας διάφορα θέματα, εστιάζει σε περίπλοκες παραγωγές και προβληματισμούς που διαποτίζονται από μια οικεία έρευνα από την οποία αναδύεται η προσωπική δημιουργικότητα. Ενωμένοι από μια παρόμοια ενδοσκόπηση στους τόπους, τους ανθρώπους και τη μνήμη, οι καλλιτέχνες δημιουργούν έναν αρμονικό διάλογο μεταξύ χώρου και έργων. Μια έκθεση που γιορτάζει μια αριστοτεχνική συνύπαρξη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τα έργα των καλλιτεχνών.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Axel Becker, Serafino Botticelli, Lesley Bunch, Paola Ceci, Tere Chad, Francesca Ciaudano, Phil Cope, Roberta De Caro, Luigi De Leonibus, Στάθης Δημητριάδης, Diane Frost, Waltraud Gemein, Silvio Gorelli, Cathy Green, Monika Hart Rian Hotton, Catherine Jacobs, Silvana Landolfi, Sandy Layton, OXALEA – Léa Layeux, Lola Llinares, Andréa Lobel, Lawrence Mathias, Rebecca Moss Guyver, Maria Pacheco Cibils, Hedy Parry-Davies, Ada Pasta, Desa Philippiz, Paulina Ree, Μαρία Σταμάτη, Anna Tonelli, Rebecca Tucker, Maz Weineck.

Διεθνής έκθεση «Transparent as a Dragonfly» - Φωτογραφίεςnikos